Košile na obchodní schůzku. Jaký vzor vybrat?

15.12.2023 10:27 327 zhlédnutí
Komerční článek

Formální schůzky vždy vyžadují dodržování pravidel v oblasti oděvu. Náš vzhled vytváříme mimo jiné pomocí oblečení - a to nejen tím. Když nás čeká obchodní schůzka, je vhodné vsadit na nadčasovou elegantní košili. Dámské se liší od pánských, ale jejich šik vzhled je nenahraditelný, když nás čeká důležité setkání.

Z tohoto článku dozvíte se, jakou košili vybrat na obchodní schůzku. Díky tomu se vyhnete zbytečným nedorozuměním a budete se cítit mnohem jistěji během schůzky, která určitě půjde hladce.

Přizpůsobte střih postavě a vyberte vhodné doplňky

Prvním krokem je přizpůsobení vaší velikosti a postavy ke košili a jejímu střihu. Velmi efektní se ukazují košile s tvarovaným pasem, tedy takové, jejichž speciální střih jemně zvýrazňuje pas. Další věcí je správné rozmístění knoflíků na košili, které neukazuje podprsenku mezi nimi. Také byste neměla vybírat příliš těsné ani příliš volné košile. Musíme se cítit pohodlně a vypadat upraveně, abychom udělali co nejlepší dojem na našeho protějška a ostatní účastníky obchodní schůzky. Dámské košile jsou k dispozici v různých střizích a stylech. Ty připravené speciálně na obchodní schůzky by měly být jednoduché a elegantní. K takové oficiální košili ideálně padnou kalhoty, do kterých můžeme tuhle košili zasunout, nebo tužková sukně s délkou před kolena. Použitím klasického pásku můžeme navíc zdůraznit postavu. Nic vám však nebrání nosit takovou košili volně, ale měla byste si pamatovat, aby nebyla příliš dlouhá ani volná, ale perfektně padnoucí.

Barva košile na obchodní schůzku - vsaďte na klasiku

Obchodní schůzky jsou velmi oficiální událost, kde se projednávají důležité aspekty obchodní činnosti. Všichni účastníci se soustředí na rozhovor a podnikané kroky. Abychom se mohli plně soustředit na to, co je důležité, náš oděv by neměl přitahovat přílišnou pozornost. Volbou košil v klasických odstínech také zdůrazníme vážnost schůzky a vyjádříme respekt k přítomným osobám. Dámské obchodní košile by měly být v tlumených barvách, bez potisků nebo výrazných vzorů. Jednotné barvy umožní dodat vážný charakter a neupoutat na sebe přílišnou pozornost. Mezi takové barvy patří klasická černá, bílá (nazývaná poslední dobou druhou černou, kvůli své univerzálnosti), modrá nebo pastelové odstíny růžové a broskvové. Vhodně zvolená košile bude ideálně ladit se zbytkem obchodního outfitu a zajistí, že se budeme cítit sebejistě a díky vhodnému střihu nám poskytne pohodlí.

Dámské obchodní košile jsou k dispozici v mnoha variantách. Přítomnost límečku, knoflíků a rukávů je individuální volbou. Můžeme si vybrat hladkou košili bez knoflíků a límečku nebo klasickou s límečkem a zapínáním na knoflíky. Když je horko, můžeme si esteticky vyhrnout rukávy nebo vybrat model s krátkým rukávem.


Líbil se vám článek?
(1 hodnocení)

Nové články