Dobrá zpráva: Letní počasí jen tak neskončí!

09.06.2021 09:38 1115 zhlédnutí
Článek redakce

Žatecko - Sedm z dosavadních osmi dnů meteorologického léta bylo opravdu letních, neboť na území České republiky denní maxima dosáhla/překročila hranici 25,0 °C. Sobota 5. června byla málem tropickým dnem, v Plzni totiž bylo 29,9 °C. O víkendu podle všeho dorazí studená fronta, ale slabá. A tak titulek nelže, že s létem se ještě loučit nemusíme.

Jak tedy (ne)bude:

10. června: Vesměs slunečno, pouze odpoledne a k večeru nepřekvapí přeháňky a v první řadě bouřky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 27 °C.

11. června: Znovu vesměs slunečno (vesměs proto, že nebude úplné azůro) a znovu v odpoledních a podvečerních hodinách nešokují přeháňky a bouřky, avšak s tím, že jejich pravděpodobnost bude o poznání nižší než ve čtvrtek. Suma sumárum pěkný den. A letní – denní maxima okolo 23 až 27 °C.

12. června: Již od půlnoci velká oblačnost. Zpočátku vysoká, později i frontální. Od severozápadu totiž dorazí ona studená fronta. Zřejmě ale nepřinese ani kapku, resp. pouze slabý deštík (navíc jen do Krušných hor). Jinými slovy se kvůli této studené frontě vůbec nemusíme vzrušovat. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 27 °C.

13. června: Po studené frontě k nám po přední straně tlakové výše od severozápadu pronikne trochu chladnějšího vzduchu ze Severního moře. A tak se nedělní nejvyšší denní teploty zastaví na hodnotách okolo 19 až 23 °C. Obloha však bude vymetená, takže nádhera!

14. června: Jasno od nevidim do nevidim, denní maxima okolo 22 až 26 °C, sem tam okolo 27 °C. Tak by měl vypadat úvod nového týdne.

V úterý možná dorazí další studená fronta, která trochu zkrotí teploty, ale to je ještě daleko. Sečteno a podtrženo, tepla a slunce bude poměrně dost.

Slunce v duši, dámy a pánové!


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Závod ve Stekníku. Foto: Oldřich Hájek
Předchozí článek Oldřich Hájek  09.06.2021 1129
VIDEO: Tři stovky lidí se vydaly na závod mezi žateckými chmelnicemi
Stekník - Na tři stovky sportovců – běžců i chodců – se seznámily s chmelnicemi na Žatecku. V...
Zprávy
Energetici vylovili z vyrovnávací nádrže Elektrárny Počerady trofejní kusy ryb. Foto: Sev.en Energy
Následujicí článek Oldřich Hájek  09.06.2021 1242
Energetici vylovili z vyrovnávací nádrže Elektrárny Počerady trofejní kusy ryb!
Počerady - Z vyrovnávací nádrže, která se v Elektrárně Počerady čistila během plánované odstávky...

Štítky: Počasí

Nové články

K tématu