Pátrací akce ve večerkách a kioscích! Celníci v nich našli ukryté nelegální cigarety

13.05.2021 11:50 844 zhlédnutí
Článek redakce

Ústecký kraj - V prvním květnovém týdnu provedli příslušníci Celní správy České republiky celorepublikovou kontrolní akci s názvem „OHAŘ II“, která byla zaměřena především na značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně značení na tabákových nálepkách z písmene Z na písmeno F.

Do kontrolní akce se zapojili i ústečtí celníci, kteří využili při kontrolách provozoven služební psy vycvičené na vyhledávání tabákových výrobků. Vybaveni osobními ochrannými prostředky, zejména jednorázovými rukavicemi a respirátory třídy FFP2, zkontrolovali v Ústeckám kraji téměř třicet subjektů a v 15 případech zjistili porušení právní předpisů.

Kromě 12 755 kusů cigaret s tabákovou nálepkou s nižší sazbou daně označenou písmenem „Z", které obchodníci mohli doprodávat nebo skladovat do 30. dubna 2021, dále hlídky celníků zajistily téměř 50 litrů lihovin různých značek, k nimž kontrolované subjekty nepředložily doklady prokazující jejich zdanění. Dalších 24 380 kusů cigaret a 5,66 kilogramů tabáku bez platných tabákových nálepek, ukrytých v různých skrýších, odhalily ve třech provozovnách v Litvínově, Chomutově a Rumburku.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Foto zdroj: Město Žatec
Předchozí článek Sandra Veverková  13.05.2021 903
Na žateckém koupališti se začíná stavět nový bazén. Jak bude vypadat letošní sezóna?
Žatec - Nový bazén, který bude sloužit hlavně dětem ve věku od 5 do 8 let, se začíná stavět na...
Zprávy
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Následujicí článek Sandra Veverková  14.05.2021 855
AKTUÁLNĚ: Dodávka na Lounsku skončila na boku ve svodidlech! Jeden zraněný
Lounsko - Jednotka hasičů ze stanice Louny a dobrovolná jednotka z Panenského Týnce vyjely v pátek...

Nové články

K tématu