Roudnice nad Labem - Vánoční citrusové čokoládové kuličky, mini indiánky a další vynikající vánoční recepty od vyhlášené cukrářky Heleny Fléglové si vyzkoušeli přímo pod jejím vedením žáci oboru Kuchař-číšník ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště Roudnice nad Labem.
loadmoduleid 223}
"Je to již třetí řada receptů, které mám v rámci kurzů. Každým rokem je to těžší a těžší vymyslet, protože přece jen klasické receptury jsou si podobné. Snažím se vnést do přípravy něco nového. Dneska používáme například timut pepř s citrusy, což je něco trochu specifického," prozrazuje Helena Fléglová, zakladatelka HF Pastry Academy.
Pokud je vám sympatická cukrářka povědomá, pak vězte, že jde o špičku tohoto řemesla v Česku, v nedávné době byla hostem pořadu Masterchef. V roudnické škole nebyla poprvé. "Se školou se mi spolupracuje úžasně. Paní ředitelka je velký nadšenec, paní učitelka Terka taky a je neuvěřitelné vidět lidi, kteří se snaží přenášet na studenty nové a nové věci, zvou si sem lektory v rámci cukrářské nebo kuchařské sekce, takže se opravdu snaží, aby studenti viděli reálně, co se právě děje na gastronomické scéně," dodává cukrářka.
Zkušenost pracovat s odborníky ve svém oboru během studia je pro žáky velmi cenná. Škola podobné neobvyklé kurzy pro žáky pořádá pravidelně několikrát v roce.